ua en ru

ГПУ задовольнила деякі клопотання захисту Тимошенко

Генеральна прокуратура України (ГПУ) задовольнила низку клопотань захисту екс-прем'єра України Юлії Тимошенко в кримінальному провадженні щодо Кіотського протоколу та машин "швидкої допомоги", зокрема, про допит свідків. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зокрема, за інформацією прес-служби ГПУ, захист просив, щоб у кримінальному провадженні надали показання колишні чиновники Державного казначейства України, члени Кабінету Міністрів України, а також експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) та інші особи.

При цьому в ГПУ наголосили, що у зв'язку з необхідністю проведення цих слідчих дій слідство у цьому кримінальному провадженні триває. У наглядовому відомстві додали, що не можуть наразі сказати, коли буде допитано цих людей.27 січня 2011 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно Ю.Тимошенко: її обвинувачують у перевищенні влади і службових повноважень під час закупівлі під гарантії уряду та ввезення на територію України спеціалізованих медичних автомобілів Opel Combo. 17 грудня 2009 р. центр специфікації Міністерства охорони здоров'я зробив офіційний висновок, що ці автомобілі не відповідають положенням національного стандарту і не пристосовані для транспортування хворих на ношах. Крім того, стосовно Тимошенко було відкрито кримінальну справу щодо коштів, отриманих у рамках Кіотського протоколу.