ua en ru

ГПУ вимагає пояснень неявки обвинувачів у суд щодо "діамантових прокурорів"

ГПУ вимагає пояснень неявки обвинувачів у суд щодо "діамантових прокурорів" Фото: Владислав Куценко вимагає пояснень від Сакварелідзе

Зокрема такого пояснення вимагають від заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе

ГПУ вимагає від заступника генпрокурора - прокурора Одеської області Давида Сакварелідзе, призначеного керівником сторони обвинувачення у справі "діамантових прокурорів", пояснень щодо неявки прокурорів на перше судове засідання у цій справі, яке було заплановано на 7 березня. Про це заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко в ефірі 112 Україна.

"Він повинен пояснити суспільству такі дії, які були вчинені ним та його підлеглими, тобто ігнорування сьогоднішнього засідання", - сказав Куценко.

Прокурор підкреслив, що дата першого засідання у справі "діамантових прокурорів" Володимира Шапакіна і Олександра Корнійця - 7 березня - була визначена до визнання цього дня вихідним.

Нагадаємо, заплановане на 7 березня перше судове засідання у справі "діамантових прокурорів" перенесено на 10 березня через неявку представників обвинувачення. У своєму листі, направленому суду, обвинувачі пояснили неявку тим, що сьогодні в Україні офіційно оголошено вихідний день.