ua en ru

ГПУ пов’язує обвинувачення у хабарництві Мартиненка із справою щодо зловживань в "Енергоатомі"

ГПУ пов’язує обвинувачення у хабарництві Мартиненка із справою щодо зловживань в "Енергоатомі" Фото: Микола Мартиненко

ГПУ розслідує факт зловживання службовим становищем службовими особами "Енергоатому"

Генеральна прокуратура України повідомила, що хабар, який Народному депутату України Миколі Мартиненку інкримінує прокуратура Швейцарії, будуть розслідувати в кримінальному провадженні щодо зловживань в "Енергоатомі". Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат України Сергій Лещенко.

"Генпрокуратура повідомляє, що хабар, який Мартиненку інкримінує прокуратура Швейцарії, будуть розслідувати в кримінальному провадженні щодо зловживань в "Енергоатомі", - написав Лещенко.

Як повідомляється, Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України розслідується кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем, а також заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем службовими особами ДП "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом", тобто за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст. 191, ч.2 ст. 364 КК України.

Як зазначається, наразі досудове розслідування триває та перебуває на контролі у керівництва Генеральної прокуратури України.

Генпрокуратура повідомляє, що хабар, який Мартиненку інкримінує прокуратура Швейцарії, будуть розслідувати в кримінально...

Posted by Сергій Лещенко on 10 ноября 2015 г.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура Швейцарії підозрює народного депутата, голову комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, заступника голови фракції "Народний фронт" Миколу Мартиненка у хабарництві та відмиванні коштів. Соратнику Яценюка загрожує 5 років тюрми.