ua en ru

ГПУ створило робочу групу для контролю за виконанням умов закону про амністію

Генеральна прокуратура України створила робочу групу для контролю за виконанням умов закону про амністію учасників Євромайдану.

Генеральна прокуратура України створила робочу групу для контролю за виконанням умов закону про амністію учасників Євромайдану. Про це сьогодні в інтерв'ю телеканалам заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка, передає прес-служба ГПУ.

"У Генеральній прокуратурі створена робоча група, її очолює один з моїх заступників. У робочу групу увійшли представники всіх департаментів Генеральної прокуратури. Ми запитаємо та будуть відповідні запити до Міністерства надзвичайних ситуацій, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, обласних державниї адміністрацій, департаментів та інших міністерств Кабінету міністрів України тощо. Тобто чітко буде зібрана достовірна інформація об'єктивного характеру про виконання тих умов, які виписані в законі. Тут труднощів немає", - сказав Пшонка.

За його словами, 15-денний строк виконання умов є реальним.

Крім того, відповідаючи на питання журналістів про можливі технічні збої в роботі сайту ГПУ, що теоретично може перешкодити публікації повідомлення, Пшонка пояснив: "Не секрет, що є спроби перешкодити роботі офіційного сайту Генеральної прокуратури. Але технічно ми тримаємо ситуацію. ...Я можу запросити вас і зробити офіційну заяву про те, що закон діє, тому що виконані всі умови. Можу зробити це в прямому ефірі".