ua en ru

ГПУ: спільна спецоперація з СБУ пов’язана з ліквідацією злочинного угрупування

ГПУ: спільна спецоперація з СБУ пов’язана з ліквідацією злочинного угрупування Фото: ГПУ

Жодного політичного підґрунтя у діях правоохоронців немає

Спільна широкомасштабна спецоперація Генеральної прокуратури України зі Службою безпеки України, яку проводяться сьогодні правоохоронці, пов'язана з ліквідацією злочинного угрупування. Про це у коментарі РБК-Україна повідомив помічник Генерального прокурора України Владислав Куценко.

"Сьогодні відбулася спільна широкомасштабна спецоперація за участю генеральної прокуратури України та Служби безпеки України, пов'язаної з ліквідацією злочинного угрупування. Основна стаття, по якій ми працюємо - це ст. 255 Кримінального кодексу України, тобто створення та діяльність злочинної організації. Проводяться широкомасштабні дії, обшуки, інші оперативні заходи, затримання осіб", - повідомив він.

За його словами, слідчо-оперативні дії проходять у кількох містах.

"Декілька міст України", - зазначив Куценко.

Водночас він уточнив, що жодного політичного підґрунтя у діях правоохоронців немає.

"І я звертаю увагу, що жодного політичного підґрунтя у наших діях немає. По-перше, спецоперація проводиться по завершенню місцевих виборів. Як ви знаєте, вони відбулися. По-друге, особи, які затримуються, затримуються аж ніяк не за їх партійною приналежністю до тієї чи іншої політичної сили. Вони затримуються виключно за наявністю фактів участі у діяльності злочинної організації. А до якої партії вони належать - для нас неважливо", - заявив Куценко.

Разом з тим Владислав Куценко відмовився поки що називати прізвища затриманих.

"Якщо наразі операція незавершена, ми назвемо те чи інше прізвище, то особи, які пов'язані з людиною, прізвище чиє ми назвемо, можуть зараз вжити заходів зі свого боку, щоб уникнути тих чи інших слідчих дії - почати переховуватися, почати вимикати телефони", - сказав він.

Також помічник Генпрокурора заявив, що поки процесуальні керівники не надали дозволу розголошувати прізвища затриманих.

"Наразі дозволу процесуальних керівників назвати прізвища у нас, на жаль, не має", - заявив Куценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Філатов назвав обшуки у членів УКРОПу "політичними репресіями".