ua en ru

ГПУ склала повідомлення про підозру Поклонській

ГПУ склала повідомлення про підозру Поклонській Фото: Наталія Поклонська (facebook-Наталія Поклонська)

Поколонська незаконно позбавила волі Сенцова, Кольченка, Чирнія і Афанасьєва

Генеральною прокуратурою України складено повідомлення про підозру так званому "прокурору Республіки Крим" Наталії Поклонській та заступнику голови Київського районного суду міста Сімферополя Автономної Республіки Крим Денису Діденко. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу ГПУ.

В ГПУ повідомляють, що Поклонська після вступу в злочинну організацію, створеної посадовими особами органів влади РФ, організувала незаконне переслідування українців, які відстоювали суверенітет і територіальну цілісність України.

Відзначається, що ГПУ підозрює Поклонску і Діденко в незаконному позбавленні волі українських політв'язнів Олега Сенцова, Олександра Кольченко та інших.

"У кримінальному провадженні за фактами незаконного позбавлення волі громадян України О. Сенцова, А. Кольченка, А. Чирнія, Р. Афанасьєва, процесуальне керівництво у якому здійснюється Генеральною прокуратурою України, зібрані докази, достатні для повідомлення про підозру зазначеним особам", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що ГПУ підписала підозру колишньому "прокурору" окупованого Криму, а нині - депутату Державної думи РФ Наталії Поклонській.

Додамо, що в квітні 2018 року Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у справі "прокурора" Криму Наталії Поклонської, "голови ради міністрів Криму" Сергія Аксьонова, "глави парламенту Криму Володимира Константинова та інших колишніх чиновників окупованого Криму.