ua en ru

ГПУ підозрює Курченко в злочинах у сфері операцій зі скрапленим газом

ГПУ підозрює Курченко в злочинах у сфері операцій зі скрапленим газом Фото: Сергій Курченко

В результаті злочинів Курченко державі завдано збитків на суму понад 2 млрд гривень

Генеральна прокуратура України (ГПУ) склала бізнесмену Сергію Курченко повідомлення про підозру за вчинення злочинів у сфері господарських операцій зі скрапленим газом. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

У ГПУ заявили, що Курченко протягом 2010 року - початку 2014 року керував злочинною організацією, совершавшей тяжкі та особливо тяжкі злочини у сфері господарських операцій зі скрапленим газом.

"У зазначений період часу З. Курченко організував вчинення очолюваним ним організованим злочинним угрупованням незаконного заволодіння видобутого ПАТ "Укргазвидобування", ПАТ "Укрнафта" належить державі скрапленого газу на загальну суму 2,2 млрд гривень шляхом його протиправного придбання на спеціалізованих аукціонах за цінами значно нижче ринкових, нібито для потреб населення У той же час, фактично скраплений газ членами злочинного угруповання надалі реалізовувався з підконтрольними Курченко суб'єктами за ринковими цінами на території України. Внаслідок цих протиправних дій державі завдано збитків на загальну суму понад 2 млрд гривень", - йдеться в повідомленні.

В даний час Курченко оголошений у міжнародний розшук, за клопотанням слідчого, погодженим з прокурором, судом відносно нього обрано запобіжний захід - утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру Сергія Курченко в розкраданні 5,6 млрд гривень Національного банку", "Укргазбанку", вкладників "Брокбізнесбанку" та "Реал-банку".