ua en ru

ГПУ склала повідомлення про підозру бізнесмена Курченко в розкраданні 5,6 млрд гривень

ГПУ склала повідомлення про підозру бізнесмена Курченко в розкраданні 5,6 млрд гривень Фото: Сергій Курченко

Курченко знаходиться в міжнародному розшуку

Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру бізнесмена Сергія Курченко в розкраданні 5,6 млрд гривень Національного банку, Укргазбанку, вкладників Брокбізнесбанку і Реал-банку, передає прес-служба ГПУ.

"Головним слідчим управлінням спільно з Департаментом процесуального керівництва у кримінальних виробництвах слідчих центрального апарату ГПУ складено повідомлення про підозру С. Курченку як керівнику злочинної організації, яка впродовж 2013 - початку 2014 року зробила тяжкі та особливо тяжкі злочини у банківській сфері. У зазначений період часу Курченко організував незаконне заволодіння коштами Національного банку, ПАТ АБ "Укргазбанк", ПАТ "Аграрний фонд", вкладників ПАТ "Брокбізнесбанк" і ПАТ "Реал-банк" на загальну суму 5,6 млрд грн", - інформує відомство.

Вказується, що в подальшому ОЗГ під керівництвом Курченко легалізувало доходи, отримані злочинним шляхом, з використанням підприємств з ознаками фіктивності для прикриття злочинної діяльності.

Курченко знаходиться в міжнародному розшуку, на майно та інші активи підозрюваних на загальну суму понад 2,8 млрд гривень накладено арешт.

Нагадаємо, раніше прокуратура і поліція Одеської області провели обшуки в ДП "Укртранснафтопродукт" та інших підприємствах по справі розкрадання нафтопродуктів бізнесменом Сергієм Курченко.