ua en ru

ГПУ повідомила про підозру депутату Донецької обл. за сприяння ДНР

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру депутату однієї з місцевих рад Донецької області, який підозрюється у сприянні самопроголошеної "Донецької народної республіки". Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Генеральною прокуратурою України складено повідомлення про підозру депутату однієї з місцевих рад Донецької області, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння терористичної діяльності організації)", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що депутат, незаконно перебуваючи на посаді начальника ДП "Донецька залізниця", в період проведення антитерористичної операції сприяв діяльності ДНР шляхом видання протиправних розпорядчих документів і вказівок по забезпеченню залізничним транспортом терористів.

Підозрюваний затриманий 13 березня 2015 р. в порядку ст. 208 КПК України і в цей же день суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, в кінці лютого СБУ в Луганській області затримала капітана ДержНС України, який коригував вогонь бойовиків ЛНР.