ua en ru

В ГПУ повідомили про тиск через затримання Корбана

В ГПУ повідомили про тиск через затримання Корбана Фото: Геннадій Корбан

ГПУ спростовує інформацію адвокатів Корбана стосовно неповідомлення їм про місце перебування затриманого

Через затримання члена політради УКРОПу Геннадія Корбана в рамках проведення спецоперації працівниками СБУ та ГПУ у Дніпропетровську на правоохоронців чиниться тиск. Про це під час брифінгу заявив помічник генерального прокурора України Владислав Куценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам заважають проводити слідчі дії, на нас намагаються тиснути. Вчора, як ви всі могли побачити, окремі засоби масової інформації почали дезінформувати наше суспільство, подавати неправду, спробу дискредитувати Генеральну прокуратуру та Службу безпеки України щодо начебто порушення з нашого боку Кримінально-процесуального кодексу та прав окремих громадян, які у нас підозрюються у роботі, участі, діяльності злочинної організації", - повідомив Куценко.

За його словами, під час затримання Корбана, слідчі ГПУ представилися, для підтвердження чого журналістам було продемонстроване оперативне відео.

"Перше, в чому дезінформували суспільство, що начебто працівники Генеральної прокуратури та СБУ, проводячи затримання пана Корбана, не представилися. Це була перша неправдива, брехлива заява народного депутата Філатова. Ми продемонстрували нашу відеочастину з дозволу слідчого. Всі побачили, що слідчі представилися, продемонстрували свої посвідчення, назвали своє прізвище і повідомили причини", - сказав Куценко.

Також Куценко спростував інформацію адвокатів Корбана щодо неповідомлення їм про місце перебування затриманого.

"Їм була надана можливість, всім адвокатам, захищати права свого підзахисного пана Корбана. Їм було повідомлено, де він знаходиться, безпосередньо ким він затриманий. Но замість того, щоб поїхати разом зі своїм підозрюваним, адвокати пішли на прес-конференцію", - заявив він.

Нагадаємо, підозру Корбану пред'явили за 4 статтями Кримінального кодексу.