ua en ru

ГПУ повідомила про підозру трьом офіцерам РФ, причетним до обстрілу Маріуполя у 2015 році

ГПУ повідомила про підозру трьом офіцерам РФ, причетним до обстрілу Маріуполя у 2015 році Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Внаслідок обстрілу Маріуполя загинули 30 осіб

Генеральна прокуратура України (ГПУ) повідомила про підозру трьом російським офіцерам, причетним до обстрілу Маріуполя у 2015 році. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

"Генеральною прокуратурою України повідомлено про підозру та ініційовано спеціальне досудове розслідування стосовно трьох офіцерів Збройних сил Російської Федерації та громадянина України, який перебував у складі окремого мотострілецького корпусу терористичної організації "ДНР", причетних до артилерійського обстрілу мікрорайону Східний Орджонікідзевського району м. Маріуполя", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, внасліок обстрілу Маріуполя загинули 30 осіб, отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості 119 осіб, пошкоджено житлові та нежитлові будинки в Маріуполі, а також ринки "Київський", "Денис" в Орджонікідзевському районі міста.

"Дії вказаних осіб кваліфіковано за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) , ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни), ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) КК України. Досудове розслідування триває", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у лютому 2015 року Служба безпеки України затримала двох членів терористичної групи, причетних до обстрілу Маріуполя 24 січня, що призвело до загибелі 30 і поранення понад 100 мирних жителів.