ua en ru

Суд заарештував главу підприємств, причетного до розкрадання в ДФС в Вінницькій області

Суд заарештував главу підприємств, причетного до розкрадання в ДФС в Вінницькій області Ілюстративне фото (РБК-Україна)

В результаті порушень податкового законодавства було завдано матеріальної шкоди країні в сумі понад 305 млн гривень

Печерський суд Києва заарештував на два місяці главу підприємств, причетного до розкрадання в Державній фіскальної службі у Вінницькій області. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Повідомляється, що Головним слідчим управлінням ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами створення злочинної організації з метою вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів, зловживання службовим становищем посадовими особами органів ДФС України, умисного ухилення від сплати податків суб'єктами господарювання при експортно-імпортних операціях, одержання неправомірної вигоди.

Встановлено, що в 2014 році була створена злочинна організація, до складу якої увійшли посадові особи органів ДФС, а також наближені до них засновники та посадові особи суб'єктів господарської діяльності.

Повідомляється, що учасники злочинної організації планували і координували свої дії, переслідуючи мотиви особистого збагачення. Зокрема, за рахунок проведення підконтрольними суб'єктами господарської діяльності без відображення в бухгалтерському та податковому обліку фінансово-господарських операцій із закупівлі на території України товарів та подальшого їх експорту за заниженою вартістю та неповернення валютної виручки.

В результаті порушень податкового законодавства і законодавства в сфері здійснення зовнішньоекономічної діяльності завдано матеріальної шкоди (збитків) в сумі понад 305 млн гривень у вигляді несплати податку на прибуток, податку на доходи фізичних осіб, військового збору, пені за порушення термінів розрахунків у іноземній валюті та штрафних санкцій за порушення касової дисципліни.

Також повідомляється про підозру засновнику і керівнику ряду підприємств в умисному ухиленні від сплати податків і в участі в злочинах, скоєних злочинною організацією, по ст. 212 і ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України.

Постановою Печерського районного суду міста Києва від 2 серпня 2018 року до засновника і керівника ряду підприємств застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і визначена застава в розмірі 50 млн гривень.

Нагадаємо, 16 липня було оголошено про підозру начальнику Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області Руслану Осмоловський.