ua en ru

ГПУ повідомила про підозру у розгоні Майдану екс-співробітника "Беркута"

ГПУ повідомила про підозру у розгоні Майдану екс-співробітника "Беркута" Фото: ГПУ повідомила про підозру у розгоні Майдану екс-співробітника "Беркута"

Дії підозрюваного супроводжувалися насильством і ображали особисту гідність потерпілого

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру у розгоні Майдану колишньому заступнику командира взводу однієї з оперативними рота "Беркута". Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Екс-"беркутівець" звинувачують у перешкоджанні проведення зборів і мітингів у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в Києві і перевищенні повноважень.

Наголошується, що дії підозрюваного були болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, а також супроводжувалися насильством, за відсутності ознак катування. Крім того, колишній "беркутівець" підозрюється в умисному перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста.

"Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу і відсторонення від займаної в даний час посади командира взводу полку міліції особливого призначення № 1 Головного управління національної поліції України в місті Києві", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ затримала "беркутівця", якого звинувачують у побитті активістів в лютому 2014.