ua en ru

ГПУ повідомила про підозру екс-прем'єру Азарову за незаконне призначення Клюєва віце-прем'єром

ГПУ повідомила про підозру екс-прем'єру Азарову за незаконне призначення Клюєва віце-прем'єром Фото: Микола Азаров (facebook.com/Nikolay.Azarov)

Азаров підозрюється у отриманні хабара в 140 млн гривень за призначення Клюєва віце-прем'єром

Генеральна прокуратура України (ГПУ) повідомила про підозру екс-прем'єр-міністру України Миколі Азарову та його сину. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ГПУ.

Як зазначається, ГПУ проводить досудове розслідування у справі за підозрою екс-нардепа в одержанні хабара в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 368-2 КК України), а також за фактами вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 369, ч. 3 ст. 209 КК України.

"Встановивши наявність достатніх доказів для підозр особам, 2 жовтня, у відповідності до вимог ст. 278 Кримінального процесуального кодексу України, здійснено повідомлення про підозру колишньому прем’єр-міністру України (Миколі Азарову, - ред.) та його сину - колишньому народному депутату України в одержанні в 2010 році хабара у вигляді грошових коштів в сумі понад 140 млн гривень, що є особливо великим розміром", - йдеться у повідомленні.

Крім того, підозру повідомлено за сприяння у одержанні хабара за призначення на посаду першого віце-прем’єр-міністра України (Андрія Клюєва, - ред.), тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) та ч. 5 ст. 27 (види співучасників) КК України.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що ГПУ передала до суду справу Азарова. Йому інкримінується співучасть у незаконному заволодінні видобутим "Укргазвидобуванням" і "Укрнафтою" скрапленим газом в особливо великих розмірах, що завдало державі збитків у розмірі 2,2 млрд гривень.

Також повідомлялося, що ГПУ дозволили вести спеціальне досудове розслідування щодо Азарова у справі про розкрадання скрапленого газу.