ua en ru

ГПУ проведе спецрозслідування проти Азарова у справі про розкрадання газу

ГПУ проведе спецрозслідування проти Азарова у справі про розкрадання газу Фото: Микола Азаров (facebook.com/Nikolay.Azarov)

Азарова підозрюють у співучасті розкрадання скрапленого газу на 2,2 млрд гривень

Генеральній прокуратурі України дозволили вести спеціальне розслідування досудове розслідування щодо екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова у справі про розкрадання скрапленого газу. Про це у Facebook повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

Луценко зазначив, що ГПУ отримала вчора дозвіл на спеціальне досудове розслідування щодо Азарова. Мова йде про кримінальну справу, у якій Азаров проходить як співучасник розкрадання зрідженого газу загальною вартістю близько 2,2 млрд гривень учасниками злочинної організації Віктора Януковича.

"Ближчим часом планується відкриття матеріалів провадження стороні захисту та його скерування до суду", - додав Луценко.

ГПУ проведе спецрозслідування проти Азарова у справі про розкрадання газу

Нагадаємо, взимку РБК-Україна повідомляло, що Азарова оголосили в розшук. Йому інкримінується співучасть у незаконному заволодінні видобутим "Укргазвидобуванням" і "Укрнафтою" скрапленим газом в особливо великих розмірах, що завдало державі збитків у розмірі 2,2 млрд гривень.

Зазначимо, на суді по справі про держзраду Януковича обвинувачення вимагало для нього 15 років позбавлення волі. Суд також надав захисту Януковича місяць для підготовки до дебатів.