ua en ru

ГПУ повідомила про підозру екс-начальнику ДАІ Києва Курінному

ГПУ повідомила про підозру екс-начальнику ДАІ Києва Курінному Фото: екс-даівцю Анатолію Курінному оголошено про підозру

Анатолію Курінному необхідно негайно з’явитися у ГПУ для проведення процесуальних дій

Генеральна прокуратура України у межах досудового розслідування у кримінальному провадженні винесла повідомлення про підозру колишньому начальнику Управління Державтоінспекції ГУ МВС України у м. Києві Анатолію Курінному. Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Кримінальне провадження відкрите 24 лютого 2014 року за фактом зловживання посадовцями МВС України службовим становищем та перевищення влади для незаконного переслідування працівниками ДАІ учасників руху "Автомайдан" під час масових акцій протесту у листопаді 2013 року - лютому 2014 року.


Як повідомляється, Курінному винесене повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 366, ст. 340 Кримінального кодексу України (внесення службовою особою до офіційного документу завідомо неправдивих відомостей, незаконне перешкоджання організації та проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій).

"Курінному А. В. необхідно невідкладно з’явитися для проведення процесуальних дій у якості підозрюваного до Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України вручила повідомлення про підозру колишньому міністру юстиції Олександру Лавриновичу.