ua en ru

ГПУ повідомила про підозру слідчого судді за незаконний арешт учасників Євромайдану

ГПУ повідомила про підозру слідчого судді за незаконний арешт учасників Євромайдану

Головне слідче управління Генеральної прокуратури України повідомило про підозру слідчого судді за незаконний арешт учасників Євромайдану в січні 2014 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України повідомлено про підозру одному із слідчих суддів районного суду р. Києва за фактом винесення завідомо неправосудних рішень про обрання двом підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою за нібито вчинення ними в січні 2014 року в місті Києві масових заворушень", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні уточнюється, що досудовим розслідуванням встановлено, що співробітниками міліції затримані і доставлені в РУ ГУМВС України в Києві два водія за перевезення автомобільних покришок. В подальшому, вони були незаконно притягнуті до кримінальної відповідальності за те, що нібито здійснювали активні протиправні дії на вул. Грушевського - кидали у співробітників міліції каміння, пляшки з легкозаймистими речовинами, здійснювали підпали спеціального і службового транспорту. За клопотанням слідчих, погоджених прокурорами, зазначеним водіям слідчим суддею обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

"Дії судді кваліфіковані за ч. 2 ст. 375 КК України (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення), йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років. Досудове розслідування у вказаному суді планується завершити найближчим часом", - відзначили в ГПУ.

Нагадаємо, ГПУ інкримінує екс-главі КМДА Олександру Попову пособництво співробітникам МВС при розгоні Євромайдану.