ua en ru

ГПУ повідомила про нові підозри екс-зампрокурору Корнійцю та вимагає його арешту

ГПУ повідомила про нові підозри екс-зампрокурору Корнійцю та вимагає його арешту Фото: Олександр Корнієць

Судове засідання має відбутися в середу, 21 жовтня

Слідство Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України (ГПУ) повідомило про підозру колишньому заступнику прокурору Київської області Олександру Корнійцю у новому кримінальному провадженні і звернулося до Печерського суду із клопотанням про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Як зазначається, судове засідання має відбутися в середу, 21 жовтня.

Повідомляється, що влітку цього року під час спецоперації управління "К" СБУ та ГПУ були затримані заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць та перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакін. Під час обшуків у прокурорів було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, коштовності, цінні папери і незареєстровану вогнепальну зброю. У помешканні Корнійця, серед іншого, знайшли діаманти.

"Обом екс-прокурорам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу, яка передбачає безальтернативне позбавлення волі терміном від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальну конфіскацію та конфіскацію майна. Утім, Печерський райсуд обрав запобіжний захід для Шапакіна та Корнійця у вигляді тримання під вартою з розміром застави 6,4 млн грн для першого та 3,2 млн грн - для другого. Обидва підозрюваних внесли заставу та вийшли із СІЗО", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, зазначається, що на початку вересня 2015 року Печерський районний суд Києва продовжив до 3 листопада дію встановлених при обранні запобіжного заходу обов'язків для екс-прокурорів Володимира Шапакіна і Олександра Корнійця.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Антикорупційний комітет переніс обговорення розслідування проти прокурорів Корнійця і Шапакіна на 27 жовтня.