ua en ru

ГПУ зняла підозру з охоронців Розенблата

ГПУ зняла підозру з охоронців Розенблата Фото: Борислав Розенблат (УНІАН)

Статті кваліфікації злочину, в якому підозрюється Розенблат, не змінилися

Генеральна прокуратура України зняла підозру з охоронців народного депутата України Борислава Розенблата. Про це в ході засідання Солом’янського районного суду Києва оголосив прокурор Володимир Мусіяка, передає "Укрінформ".

"Ті обставини, які зазначені в повідомленні про зміну підозри, відрізняються від попередньої підозри лише тим, що до злочину, як встановлено слідством на даний момент, не причетні Ярощук та Адобаш, яким раніше повідомлялось про підозру. В інших обставинах все так само", - сказав Мусіяка.

Він уточнив, що статті кваліфікації злочину, в якому підозрюється Розенблат, не змінилися.

"Статті кваліфікації не змінені, єдине, що він тепер підозрюється у вчиненні злочину не в групі осіб, а особисто. І власне статті обвинувачення з цього приводу не змінились. Як була частина 4 статті 368 і частина 2 статті 369, так вони і залишились", - зазначив прокурор.

Нагадаємо, 19 червня Національне антикорупційне бюро України затримало охоронця Борислава Розенблата за підозрою в отриманні 200 тисяч доларів хабара. Пізніше в НАБУ повідомили, що всього затримано 7 причетних до вимагання та одержання хабарів за сприяння іноземній компанії у видобутку бурштину в Україні при пособництві нардепів Розенблата та Максима Полякова.

11 липня Верховна Рада України підтримала зняття недоторканності з Розенблата.

Солом'янський суд Києва обрав народному депутату запобіжний захід у вигляді застави в 7 млн гривень.