ua en ru

У ГПУ вважають нереальним повернення Фірташа в Україну

У ГПУ вважають нереальним повернення Фірташа в Україну Фото: Дмитро Фірташ (УНІАН)

Україна тісно співпрацює з іноземними колегами у справі Фірташа

У Генеральній прокуратурі України (ГПУ) вважають нереальним повернення олігарха Дмитра Фірташа в Україну. Про це заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін в інтерв'ю виданню Іnsider.

"Сьогодні, завтра, післязавтра - це нереально, бо зазначену людину розшукують Сполучені Штати, є європейський ордер про арешт виписаний в Іспанії. Технологія цього процесу така, що в разі відхилення одного запиту, починається розгляд запиту іншої країни в порядку черговості. Тобто питання приїзду Фірташа в Україну - не те що гіпотетичне, на сьогоднішній день я би його розглядав як нереальне", - заявив він.

Крім того, Єнін додав, що Україна тісно співпрацює з іноземними колегами у справі Фірташа. Зокрема, Україна отримала від іспанської сторони клопотання про надання міжнародної правової допомоги, які "були настільки об’ємними, що потребували тривалого часу для обробки".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Австрії земельний суд Відня у вівторок, 29 серпня, прийняв рішення не екстрадувати олігарха Дмитра Фірташа в Іспанію.