ua en ru

ГПУ вважає очікуваним рішення суду щодо арешту майна матері екс-міністра освіти Табачника

ГПУ вважає очікуваним рішення суду щодо арешту майна матері екс-міністра освіти Табачника Фото: екс-міністр освіти Дмитро Табачник

Раніше на житловий будинок, квартиру та земельну ділянку матері Табачника було відмовлено накласти арешт

Генеральна прокуратура України (ГПУ) впевнена, що рішення Печерського районного суду Києва, яким було відмовлено накласти арешт на житловий будинок, квартиру та земельну ділянку матері колишнього міністра освіти і науки Дмитра Табачника варто було очікувати. Про це в ході прес-сніданку сказав заступник генерального прокурора Віталій Касько, передає кореспондент РБК-Україна.

"Чинний КПК передбачає арешт майна тільки обвинувачених і підозрюваних, а не третіх осіб", - сказав він.

При цьому Касько зазначив, що діюча система арешту майна може призводити до порушень прав громадян і її необхідно удосконалити.

Нагадаємо, 7 липня Служба безпеки України (СБУ) оголосила в розшук колишнього міністра освіти України Дмитра Табачника.

Раніше 5 червня Рада ЄС продовжив санкції проти колишнього міністра освіти і науки України Дмитра Табачника, народного депутата Сергія Клюєва і колишнього міністра юстиції України Олени Лукаш.

Табачник фігурує у списку санкцій ЄС з поміткою: "особа, відносного якої українська влада проводить розслідування щодо причетності до нецільового витрачання державних коштів".