ua en ru

ГПУ вирішила перевірить умови утримання в'язнів у Лук'янівському СІЗО

Генеральною прокуратурою України спільно з прокуратурою міста Києва з розпочато комплексну перевірку додержання прав в'язнів у Київському слідчому ізоляторі.

Генеральною прокуратурою України спільно з прокуратурою міста Києва з розпочато комплексну перевірку додержання прав в'язнів у Київському слідчому ізоляторі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури м. Києва.

Правоохоронцями із залученням фахівців контролюючих органів буде надано оцінку матеріально-побутовим умовам тримання ув'язнених, їх медико-санітарному забезпеченню, листуванню, якості харчування тощо.

Окрім того, прокуратурою столиці доручено провести перевірку випадків нелюдського поводження з ув'язненими, які були викладені у звіті Європейського комітету по запобіганням тортурам та нелюдському поводженню за результатами візиту у жовтні 2013 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про нібито оголошене ув'язненими, які перебувають у Київському слідчому ізоляторі, голодування на знак протесту проти незадовільних умов тримання, нестачі їжі та ліків.