ua en ru

ГПУ рекомендує МВС провести службову перевірку за фактом смертельної погоні в Києві

ГПУ рекомендує МВС провести службову перевірку за фактом смертельної погоні в Києві Фото: Владислав Куценко

Куценко заявив, що поліції потрібно працювати над самоочищенням

Генеральна прокуратура України (ГПУ) рекомендує Міністерству внутрішніх справ України (МВС) провести службову перевірку за фактом смертельної погоні в Києві в ніч на 7 лютого і нікого не покривати. Про це заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко, повідомляє "112 Україна".

"Я б все-таки рекомендував представникам МВС, пропонував, ми не можемо на них впливати, провести свою службову перевірку і нікого не покривати. Якщо людина винна, вона повинна нести відповідальність за законом. Тоді довіри до поліції буде більше", - заявив Куценко.

Він також заявив, що поліції потрібно працювати над самоочищенням, і над тим, щоб поліції довіряли.

"Ми звертаємося до наших колег в поліції, ми вітаємо створення нової поліції, але німбів над головою немає ні в кого. Якщо представник поліції порушив закон, то треба це визнати, і як раз працювати, зокрема, над самоочищенням, і над тим, щоб довіряли поліції. Не можна покривати нікого, якщо факти підтверджують те, що правоохоронець перевищив свої службові обов'язки, то не треба говорити про те, що він представник нової поліції, а тому апріорі чесний і законослухняний", - заявив Куценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава МВС Арсен Аваков звинуватив прокуратуру і суд у спробі дискредитувати Нацполіцію.

Зазначимо, 18 лютого Печерський районний суд Києва на два місяці заарештував поліцейського Сергія Олійника, який в ході погоні застрелив неповнолітнього пасажира переслідуваного автомобіля BMW.