ua en ru

У ГПУ розробляють новий законопроект для розслідування резонансних справ, - Шокін

У ГПУ розробляють новий законопроект для розслідування резонансних справ, - Шокін Фото: Генеральний прокурор України Віктор Шокін

Регламентний комітет взагалі не буде розглядати подання щодо народних депутатів

Генеральна прокуратура України (ГПУ) розробляє новий законопроект для розслідування резонансних справ, який передбачає відсторонення регламентного комітету від розгляду питань про зняття депутатської недоторканності. Про це заявив Генеральний прокурор України Віктор Шокін, пише газета "Голос України".

Так, за словами Шокіна, ГПУ планує усунути регламентний комітет від розгляду питань, пов'язаних із зняттям депутатської недоторканності. У зв'язку з цим, за його словами, був розроблений новий законопроект.

"Суть законопроекту зводиться до наступного: за дорученням голови парламенту розглядається подання, вивчається, що там вказано, ким підписаний документ, яким чином подання було внесено. Тобто тільки процедурні моменти. Потім це подання передається для розгляду до зали парламенту", - повідомив Шокін .

Разом з тим, він зазначив, що комітет взагалі не буде розглядати подання щодо народних депутатів.

Нагадаємо, Генпрокурор Віктор Шокін повідомив, що до суду внесено подання про заочний засудження екс-міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової, її співучасника Олександра Стащенка, а також колишнього голови Національного банку України, першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова.