ua en ru

Шокін: Щодо Богатирьової та Арбузова застосовується заочне засудження

Шокін: Щодо Богатирьової та Арбузова застосовується заочне засудження Фото: Генпрокурор України Віктор Шокін

Заочне засудження також застосовується щодо співучасника Богатирьової

До суду внесено подання про заочне засудження екс-міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової, її співучасника Олександра Стащенка, а також колишнього голови Національного банку України, першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова. Про це заявив Генеральний прокурор України Віктор Шокін, пише газета "Голос України".

"До суду внесено подання про заочне засудження екс-міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової та співучасника Олександра Стащенка за фактом заволодіння бюджетними коштами на суму 6,5 млн грн. в процесі закупівлі медичних препаратів та обладнання", - зазначає видання.

Крім того, процедура заочного засудження застосовується також щодо колишнього голови Національного банку України, першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова. Він підозрюється в розкраданні і привласненні державних коштів НБУ на суму близько 118 млн грн.

Нагадаємо, на початку березня Євросоюз продовжив санкції для 18 чиновників команди екс-президента України Віктора Януковича. У цей список, зокрема, увійшли Раїса Богатирьова і Сергій Арбузов.