ua en ru

ГПУ розглядає заяву Ю.Луценка про відмову від добровільного вживання поживної суміші для голодуючих

Юрій Луценко, який тримається у Київському СІЗО №13, 5 травня розповсюдив заяву про відмову від добровільного вживання поживної суміші для голодуючих. І він готовий до застосування сили при примусовому харчуванні, що передбачено вимогами чинного законодавства. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.
Генеральний прокурор України Віктор Пшонка доручив розглянути цю заяву своєму заступнику Анатолію Пришку, який за своїми обов'язками курирує пенітенціарну систему.
Юрій Луценко знаходиться під вартою за рішенням Печерського районного суду з 27 грудня 2010 р. Апеляційним судом міста Києва, за поданням слідчого, термін його тримання у СІЗО продовжено до 26 травня 2011 р.
На даний час нагляд за законністю умов його перебування у слідчому ізоляторі щоденно здійснюється прокуратурою міста Києва. Також стан здоров'я Ю.Луценка постійно контролюється медичними працівниками.
Порушень чинного законодавства при застосуванні до Ю.Луценка запобіжного заходу тримання під вартою не виявлено. На сьогодні стан його здоров'я, за свідченням лікарів, задовільний.