ua en ru

ГПУ розслідує отримання Януковичем 26 млн грн гонорару за книгу

ГПУ розслідує отримання Януковичем 26 млн грн гонорару за книгу Фото: Віктор Янукович

Генпрокуратура склала повідомлення про підозру президенту, який втік з країни

Управлінням спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України складено повідомлення про підозру колишнього Президента України Віктору Януковичу в скоєнні злочину, передбаченого ст. 368 ч. 4 КК України (в редакції станом на 01.01.2012) - одержання хабара під виглядом авторської винагороди. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Екс-президент України В. Янукович підозрюється в отриманні хабара в сумі 26 млн грн у період 2011-2012 років за сприяння, із використанням свого службового становища особам, яким було підконтрольне підприємство ТОВ "Новий світ", у веденні підприємницької та іншої діяльності, а також заступництво за них у відносинах з державними і правоохоронними органами", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, зазначену неправомірну вигоду Віктор Янукович отримав під виглядом авторської винагороди за видані й написані ним в майбутньому книги.

Як повідомляла напередодні ГПУ, Росія досі не відповіла на запит про видачу Януковича, який був відправлений у лютому 2015 р.