ua en ru

У ГПУ розповіли про результати обшуків у Клюєва і Сівковича

У ГПУ розповіли про результати обшуків у Клюєва і Сівковича Фото: Горбатюк повідомив подробиці обшуків у Клюєва і Сівковича

Обшуки допоможуть виявити майно для можливого відшкодування шкоди

Генеральна прокуратура України закінчила обшуки у приватних будинках колишнього глави адміністрації президента Андрія Клюєва і колишнього секретаря Ради національної безпеки і оборони України Володимира Сівковича. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

За його словами, в рамках розслідування подій розгону мітингу 30 листопада 2013 року проводилися обшуки в будинках Клюєва і Сівковича, однак, фігурантів у цій справі ще багато.


"Також повідомлено про підозру колишньому президенту і колишньому керівникові МВС, керівникам київської міліції і заступникам, яких оголошено в розшук. Також фігурують чотири командира "Беркут", голова КМДА, справа більше року розглядається в суді. Попередньо проводилися обшуки колишнього керівника київської міліції, виявили велику кількість цінностей, на які було накладено арешт. Виявлені кошти - 40 тис. євро та 10 тис. доларів, а також золоті монети", - зазначив Горбатюк.

Він вважає, що обшуки необхідні для отримання додаткових доказів та встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшуки допоможуть виявити майно для можливого відшкодування збитку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що всього по справі екс-чиновників Януковича проводиться 8 обшуків.