ua en ru

У ГПУ розповіли про триваючі судові розгляди у справі "Надра України"

У ГПУ розповіли про триваючі судові розгляди у справі "Надра України" Фото: ГПУ

Суд задовольнив касаційну скаргу прокурора, скасував попередні незаконні судові рішення і направив справу на новий судовий розгляд

За участі органів прокуратури захищено майнові інтереси держави в особі Національної акціонерної компанії "Надра України". Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів громадянина або держави в суді, органи прокуратури м. Києва пред’явлено ряд позовів про визнання за державою права власності на частки у спільній частковій власності за договором про спільну діяльність на Сахалінському нафтогазоконденсатному родовищі", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, вищим господарським судом України 17 грудня 2014 року залишено в силі судові рішення, якими розірвано договір купівлі-продажу частки у розмірі 30 % у спільній частковій власності за договором про спільну діяльність на Сахалінському родовищі.

"Натомість комерційна структура продовжувала незаконно користуватися часткою державної компанії. Вказані обставини стали підставою для звернення прокуратури м. Києва з позовом про визнання за НАК «Надра України» права власності на цю частку. Водночас суди першої та апеляційної інстанцій у задоволенні позову відмовили", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, послідовно відстоюючи порушені інтереси держави, прокуратура м. Києва подала касаційну скаргу.

"Погодившись із доводами Генеральної прокуратури України, Вищий господарський суд України 02.06.2016 задовольнив касаційну скаргу прокурора, скасував попередні незаконні судові рішення і направив справу на новий судовий розгляд до суду першої інстанції", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд залишив "Надра України" частку в 30% у видобутку газу на Сахалінському родовищі.