ua en ru

У ГПУ розповіли подробиці затримання банди, яка катувала та вбивала жителів

У ГПУ розповіли подробиці затримання банди, яка катувала та вбивала жителів Фото: поліція попередила вбивство і звільнила п'ятьох заручників

По даній справі відкрито кримінальне провадження за трьома статтями КК

У Києві припинена злочинна діяльність бандитського угруповання з 5 чоловік, які привласнювали майно людей з допомогою викрадення та катування. Про це заявив начальник департаменту Генеральної прокуратури України Володимир Гуцуляк під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора, 11 травня, ми припинили діяльність бандитського угруповання, яка протягом 2014-2015 років і в поточному році вишукували малозахищених, неблагополучних громадян та одиноких пенсіонерів, викрадали і катували їх, поки жертви не погоджувалися переписати майно на третіх осіб", - повідомив Гуцуляк.

У свою чергу прокурор ГПУ Владислав Куценко відзначив, що по даній справі відкрито кримінальне провадження.


"Порушено кримінальне провадження за кількома статтями: 257 (бандитизм), 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людей) і 115 (умисне вбивство). Також внесено клопотання до суду про утримання під вартою затриманих осіб", - заявив Куценко.

Як пояснив журналістам Гуцуляк, серед 5 затриманих осіб - три організатора та два виконавця. За його словами, бандити діяли з допомогою деяких співробітників Нацполіції, які надавали інформацію чорним ріелторам щодо одиноких пенсіонерів, малозабезпечених та інших потенційних жертв.

Він підкреслив, що співробітники ГПУ під час затримання вилучили картотеку з сотнями і навіть тисячами квартир, які незаконно привласнені.

За даними ГПУ, бандити здійснили одне вбивство з корисливих мотивів. Завдяки діям прокурорів попереджено 1 вбивство, звільнено 5 осіб, до яких застосовувалися тортури.

Нагадаємо, вчора, 11 травня, правоохоронці припинили діяльність банди, члени якої викрадали, тривалий час утримували, катували і вбивали жителів столиці з метою заволодіння їхнім житлом.