ua en ru

У ГПУ розповіли подробиці свідчень Порошенка у справі Євромайдана

У ГПУ розповіли подробиці свідчень Порошенка у справі Євромайдана Фото: Петро Порошенко дав свідчення у справі Евромайдана

Інформація, отримана від Порошенка, буде використана під час розслідування

Президент України Петро Порошенко дав свідчення слідчим Генеральної прокуратури України у справі Євромайдана, ця інформація буде використана в ході слідства. Про це повідомив керівник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в ефірі телеканалу "112 Україна".

Як наголошується, Порошенко дав свідчення раніше призначеного часу (29 листопада), оскільки у нього з'явився для цього вільний час.

"Справді, вчора відбувся допит. В цілому, принципову згоду було отримано раніше. Вся проблема була в "вікні", тобто в часі, який президент може виділити для допиту. Вчора з'явилася така можливість, звичайно, ми нею скористалися, не чекаючи 29 листопада. Слідчі здійснили цей допит і важливий сам факт, звичайно, а не дата", - сказав Горбатюк.

За словами Горбатюка, Порошенку були задані запитання про події на Євромайдані, на які глава держави відповів. Інформація, отримана від Порошенка, буде використана під час розслідування.

"Були задані питання, які стосуються тих подій, де свідком був Петро Порошенко і отримано на них відповіді. Ці відповіді будуть використані в ході слідства", - сказав Горбатюк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчора Порошенко дав свідчення у справі Евромайдана.