ua en ru

У Генпрокуратурі розповіли подробиці обшуків в санаторії ДФС

У Генпрокуратурі розповіли подробиці обшуків в санаторії ДФС Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Обшуки пройшли в рамках слідства щодо відчуження санаторію "Конча Заспа"

В Києві у реабілітаційному центрі Державної фіскальної служби відбулися обшуки, проведені Генеральною прокуратурою спільно з Нацполіцією та Службою безпеки України (СБУ). Про це у Facebook повідомив речник прокуратури Андрій Лисенко.

Зазначається, що обшуки відбулися у четвер, 7 грудня, на підставі ухвали слідчого судді Печерського районного суду м. Києва.

"Необхідність у проведенні обшуку обумовлювалась отриманими під час слідства даними, які можуть свідчити про незаконність окремих рішень посадових осіб професійної спілки працівників органів Державної митної служби України про відчуження майна Реабілітаційного центру "Конча Заспа", - йдеться у повідомленні.

Генеральною прокуратурою спільно з Нацполіцією та СБУ проведено обшук у реабілітаційному центрі працівників митної служб...

Опубліковано Андрієм Лисенком 8 грудня 2017 р.

Так, обшуки відбулися у рамках досудового розслідування за фактом заволодіння невстановленими особами коштами Всеукраїнської професійної спілки працівників ОДФС України в особливо великих розмірах та незаконного заволодіння об’єктами нерухомості на території реабілітаційного центру "Конча Заспа".

Нагадаємо, 7 грудня 2017 року стало відомо, що ГПУ і СБУ проводять обшуки в санаторії Фіскальної служби, земельні ділянки на території якого були приватизовані чиновниками. Також обшукали будинок, який належить нардепу Віталію Хомутинніку та будинок колишнього спікера Верховної Ради Володимира Рибака, який очолював парламент під час президентства Віктора Януковича.