ua en ru

У нардепа Хомутинніка проходять обшуки, - джерела

У нардепа Хомутинніка проходять обшуки, - джерела Фото: Віталій Хомутинник (vidrodzhennya.org.ua)

В будинку Хомутинніка правоохоронці проводять обшук

У народного депутата, голови депутатської групи "Відродження" Віталія Хомутинніка проходять обшуки. Про це у Facebook повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

"Давно кажу про те, що "король ПДВ" пан Хомутиннік вартий уваги з боку правоохоронців - як СБУ, так і НАБУ. Те, що зараз йде обшук в будинку цього нардепа, мені нагадує не "удар по...", а, швидше укуси комах", - повідомив Тука.

Давно кажу про те, що «король ПДВ» пан Хомутинник вартий уваги з боку правоохоронців - як СБУ, так і НАБУ. Те, що зараз ...

Опубліковано George Tuka 7 грудня 2017 р.

Відзначимо, за даними ЗМІ, будинок, в якому йдуть обшуки належить Хомутинніку, але він в ньому не живе. Крім того, стверджується, що ГПУ і СБУ проводять обшуки в санаторії Фіскальної служби, земельні ділянки на території якого були приватизовані чиновниками. Також правоохоронці обшукали будинок колишнього спікера Верховної Ради Володимира Рибака, який очолював парламент під час президентства Віктора Януковича.

Нагадаємо, у вересні Хомутиннік залишав посаду керівника депутатської групи "Відродження" на період розслідування Генеральною прокуратурою та перевірки Державної фіскальної служби декларацій з 1998 по 2016 рік. Крім того, в серпні стало відомо, що ГПУ підозрює Хомутинніка в можливму ухиленні від сплати податків. У рішенні суду перераховувалися задекларовані 32,7 млн гривень, 570 тис. доларів і 850 тис. євро готівки, а також 88 об'єктів цінного рухомого майна, з яких, на думку слідства, нардеп міг не сплатити податки.