ua en ru

ГПУ проводить перевірку в Держлікслужбі, - джерело

Генпрокуратура проводить планову перевірку в Державній службі України з лікарських засобів (Держлікслужбі), повідомили джерела в ГПУ.

Генпрокуратура проводить планову перевірку в Державній службі України з лікарських засобів (Держлікслужбі), повідомили джерела в ГПУ.

За словами джерел, в Держлікслужбі будуть розслідуватися факти блокування закупівель низки європейських препаратів на користь інших учасників ринку. Крім того, перевірятиметься на предмет корупційної складової протекції на користь індійських препаратів, що поставляються на вітчизняний ринок.

Відзначимо , що за наявною інформацією, глава Держлікслужби Олексій Соловйов 27 лютого подав заяву про відставку, але 28 лютого замінив його заявою про вихід в офіційну відпустку. При цьому, він залишається на своєму робочому місці і фактично продовжує керувати службою, стверджують в Держлікслужбі.

Нагадаємо, новий міністр охорони здоров'я Олег Мусій заявив, що не допустить корупції в очолюваному ним відомстві. «З сьогоднішнього дня в МОЗ у всіх, хто займається дозвільними документами, така діяльність скасовується. Більше в МОЗ людей, які відповідають за такі схеми, не буде. Якщо вам хтось скаже, що комусь потрібні за щось гроші, повідомляйте, ми будемо вживати заходів. Кому така система не подобається, нехай пише заяву вже сьогодні», - підкреслив міністр.