ua en ru

ГПУ проводить обшуки у заступника міністра оборони щодо справи про держзакупівлі для армії

ГПУ проводить обшуки у заступника міністра оборони щодо справи про держзакупівлі для армії
Генеральна прокуратура України проводить обшуки в одного із заступників міністра оборони у зв'язку зі справою про державні закупівлі для Збройних сил.

Генеральна прокуратура України проводить обшуки в одного із заступників міністра оборони у зв'язку зі справою про державні закупівлі для Збройних сил. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Слідчим відділом слідчого управління Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом зловживання владою та службовим становищем службовими особами Міністерства оборони України, які входять до складу комітету з конкурсних торгів (ч. 2 ст. 364 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в ГПУ, під час проведення в 2014 р. заходів щодо матеріальнотехнічного забезпечення потреб Збройних сил зазначені особи використовували своє службове становище всупереч інтересам служби і прийняли пропозиції учасників закупівлі пально-мастильних матеріалів, що містять завищені ціни, у результаті чого державному бюджету було завдано збитків на суму понад 3 млн грн.

"З метою виявлення і фіксації обставин вчиненого кримінального правопорушення слідчим управлінням спільно з працівниками УБОЗ ГУ МВС України в Київській області проводяться обшуки за місцем роботи та проживання вищевказаних осіб, зокрема одного із заступників міністра оборони України", - зазначили у відомстві.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Нагадаємо, в серпні ГПУ порушила справу за фактами порушень при держзакупівлях ліків для потреб ЗСУ.