ua en ru

ГПУ проводить обшуки у справі про присвоєння екс-співробітниками "Укргазбанку" 140 млн гривень

ГПУ проводить обшуки у справі про присвоєння екс-співробітниками "Укргазбанку" 140 млн гривень Фото: Генпрокуратура проводить обшуки у справі "Укргазбанку"

Шахраї штучно завищили вартість заставного майна у 10 разів

Генеральна прокуратура України проводить обшуки у справі про розкрадання колишніми співробітниками "Укргазбанку" кредитних коштів у розмірі 140 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні ГПУ.

У зазначеному кримінальному провадженні розслідується їх діяльність в "Укргазбанку" у 2008-2010 роках.

Повідомляється, що екс-співробітники "Укргазбанку" надали кредит в розмірі 100 млн гривень, який не повернуто під заставу нежитлової будівлі, вартість якої була штучно завищена майже у десять разів.

"В момент приватизації будинок оцінений у розмірі 14,2 млн гривень, а вже на період надання кредиту в розмірі 149,8 млн гривень. Використовуючи зазначену шахрайську схему, аналогічним шляхом з АБ "Укргазбанк" виведено майже 3,2 млрд гривень", - йдеться в повідомленні.

На даний момент проводяться обшуки за 9 адресами, зокрема, в офісах суб'єктів господарювання, які були задіяні в схемі виведення коштів, за місцем проживання і реєстрації директорів, засновників, незалежного оцінювача акредитованого "Укргазбанку" і службових осіб банківської установи.

"Крім первинної документації, яка підтверджує факт вчинення злочину, на місцях проведення обшуків виявлено та вилучено 2 одиниці вогнепальної зброї з глушниками, патрони і магазини до неї. Також в банківській комірці незалежного оцінювача, який проводив оцінку заставного майна, вилучено грошові кошти в готівковій формі в сумі майже 600 тис. доларів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ і СБУ виявили 1,3 тонни викраденого зі сховищ Аграрного фонду цукру.