ua en ru

ГПУ перевіряє законність використання водометів під час зимових протестів у Києві, - Семерак

Генеральна прокуратура України (ГПУ) перевіряє законність використання водометів під час зимових протестів у Києві.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) перевіряє законність використання водометів під час зимових протестів у Києві. Про це у своєму Facebook повідомив міністр Кабінету міністрів України Остап Семерак (на фото).

"У часи трагічних подій, які відбувалися в Києві в січні-лютому 2014 року, уряд Азарова-Януковича дозволив використовувати водомети проти мирних протестувальників при мінусових температурах. Цим жорстоким рішенням вони порушили всі прийняті міжнародні гуманітарні стандарти", - написав Семерак.

Він нагадав, що новий уряд 1 березня 2014 р. скасував це рішення та рекомендув Генпрокуратурі дати йому правову оцінку.

"Сьогодні отримав відповідь від ГПУ. Вони почали розслідування, доручили це зробити МВС. Сподіваюся на швидке покарання винних", - зазначив Семерак.

Нагадаємо, 22 січня 2014 р. Кабінет міністрів прийняв низку постанов, дозволивши міліції застосовувати водомети для припинення масових заворушень.

Раніше, 19 січня, МВС спростувало інформацію про застосування водомета до мітингувальників. "Правоохоронці не застосовували водомет проти мітингувальників", - повідомили РБК-Україна у прес-службі ГУ МВС України в м. Києві. У відомстві зазначили, що водомет справді застосовувався, однак лише для гасіння палаючих автомобілів.