ua en ru

ГПУ перевірить законність зняття арешту з рахунків сина Януковича у ВБР

ГПУ перевірить законність зняття арешту з рахунків сина Януковича у ВБР Фото: Генпрокуратура України (РБК-Україна)

У Генпрокуратурі стверджують, що до них не надходило відповідне рішення слідчого судді

Генеральна прокуратура України має намір перевірити законність рішення судді Печерського районного суду Києва про скасування арешту, накладеного на рахунки семи фірм, які пов'язують із сином екс-президента України Віктора Януковича Олександром, у "Всеукраїнському банку розвитку". Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

"ГПУ за фактом скасування 14.02.2018 слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва арешту з рахунків ТОВ "Тіпікон А", ТОВ "ВБР-Інвест", ТОВ "Лайтрум", ТОВ "Квардіс Н", ТОВ "Вектор-Перспектива", ТОВ "Араніт К", ТОВ "Ді Соуз" вирішується питання щодо внесення відповідних відомостей до ЄРДР для перевірки законності цього рішення суду за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 375 КК України", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

У ГПУ стверджують, що про ухвалення зазначеного рішення слідчого судді стало відомо лише в квітні поточного року, після надходження зазначеної ухвали до Національної поліції України, а до самої Генпрокуратури України ця ухвала "взагалі не надходила".

Також повідомляється, що з метою перевірки стану розслідування у зазначеному кримінальному провадженні Головне слідче управління Національної поліції України призначило службове розслідування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Печерський районний суд Києва зняв арешт з рахунків компаній, що пов’язані з Олександром Януковичем, сином екс-президента України Віктора Януковича.