ua en ru

ГПУ продовжує перевіряти докази причетності Тимошенко до вбивства Щербаня

Заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін знову заявив, що має докази причетності Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка до замовного вбивства нардепа Євгена Щербаня. Про це Кузьмін заявив в інтерв'ю Financial Times, передає BBC Україна.

В інтерв'ю газеті Кузьмін сказав, що має докази того, що компанії, контрольовані Юлією Тимошенко і ще одним колишнім прем'єр-міністром України Павлом Лазаренко, переводили гроші вбивцям Євгена Щербаня, застреленого в аеропорту Донецька в 1996 році.
Звинувачення Кузьміна прозвучали на тлі того, як минулого тижня офіційно висунули нові кримінальні звинувачення проти Тимошенко в ухиленні від сплати податків, - також з часів 90-х.

Видання прогнозує, що такий крок посилить політичне протистояння Україна із Заходом щодо укладення Тимошенко за звинуваченням у перевищенні службових повноважень, яке представники Європейського Союзу і США назвали політично мотивованим, оскільки підозрюють, що президент Янукович використовує судове переслідування для усунення з політичної арени своїх опонентів.

Як повідомлялося раніше, Кузьмін заявляв що на рахунок кілерів, застрелили Щербаня фірмами Тимошенко і Лазаренко були переведені майже 3 млн грн.