ua en ru

ГПУ попередила незаконне завершення виконавчого провадження про стягнення з підприємства 100 млн грн боргу

Генеральною прокуратурою України не допущено незаконне завершення виконавчого провадження щодо стягнення із ТОВ "Прометей" на користь державного бюджету України близько 100 млн грн заборгованості з податків і митних платежів.

Генеральною прокуратурою України не допущено незаконне завершення виконавчого провадження щодо стягнення із ТОВ "Прометей" на користь державного бюджету України близько 100 млн грн заборгованості з податків і митних платежів. Відповідне судове рішення було прийняте за позовом прокуратури, йдеться у повідомленні прес-служби повідомляє головне управління представництва в суді, захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень Генеральної прокуратури України.

Встановлено, що державним виконавцем відділу примусового виконання рішень Державної виконавчої служби України незаконно, на підставі неперевіреної інформації органу податкової інспекції, яка не стосувалась стягнення в цьому виконавчому провадженні, винесено постанову про його закінчення у зв'язку з тим, що начебто судове рішення фактично виконане.

За результатами розгляду внесеного керівнику служби подання незаконну постанову скасовано, виконавче провадження поновлено та наразі триває.