ua en ru

ГПУ повторно викличе на допит Саакашвілі

ГПУ повторно викличе на допит Саакашвілі Фото: Михайло Саакашвілі (УНІАН)

Сьогодні Саакашвілі відмовився прийти в службовий кабінет прокурора на допит

Генеральна прокуратура України повторно викличе лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі на допит. Про це повідомив речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко Facebook.

Лисенко розповів, що Саакашвілі прибув сьогодні в Генеральну прокуратуру, але відмовився прийти в службовий кабінет прокурора для участі у проведенні слідчих дій у якості підозрюваного у кримінальному провадженні №42017000000004873 від 4 грудня.

Зазначено, що прокурор заздалегідь повідомив про виклик на допит Саакашвілі, відправивши йому на поштову адресу, і забезпечив вручення його адвокату відповідну повістку.

Враховуючи неявку Саакашвілі на допит, прокурор має намір повторно викликати повісткою підозрюваного для проведення слідчих процесуальних дій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Саакашвілі вранці, 18 грудня, прибув до Генеральної прокуратури, де о 9:30 повинен був початися його допит.

Політик поспілкувався з пресою в холі ГПУ, однак відмовився заходити всередину будівлі і брати участь у слідчих діях. "Я вам кажу, заткніться і послухайте мого адвоката", - заявив Саакашвілі у відповідь на питання прокурора, чи буде він брати участь у слідчих діях.

Сторона захисту аргументувала свою відмову брати участь у допиті тим, що, на їхню думку, справу проти Саакашвілі перебуває у підслідності Служби безпеки України, а не ГПУ.