ua en ru

ГПУ повторно клопоче в суді про арешт ряду кримських чиновників

Генеральна прокуратура України (ГПУ) повторно клопоче в суді про арешт ряду кримських чиновників.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) повторно клопоче в суді про арешт ряду кримських чиновників. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Генеральна прокуратура 16 травня направила в суд повторні клопотання про дозвіл на затримання самопроголошеного прокурора АР Крим, громадянки України Наталії Поклонської, незаконно призначених міністра надзвичайних ситуацій Криму Сергія Шахова та керівника прикордонної служби республіки Віктора Мельниченка для обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що органами прокуратури поновлено досудове слідство у об'єднаному кримінальному провадженні щодо здійснення головою Верховної ради Криму Володимиром Константиновим, головою Ради міністрів Криму Сергієм Аксьоновим, а також невстановленими озброєними особами дій з метою насильницького повалення конституційного ладу України (ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України).

Також відновлено досудове розслідування у відношенні Сергія Абісова та Петра Зими, які незаконно приступили до виконання відповідно до обов'язків начальника Головного управління внутрішніх справ в АР Крим та начальника Головного управління СБУ в Автономній республіці (ч. 1 ст. 27, ч. 1 ст. 109 КК України).

Крім того відновлено розслідування проти першого заступника голови Радміну Рустама Темиргалієва, який 6 березня поточного року запропонував військовослужбовцям скласти нову присягу або покинути територію Криму, а також відносно радника голови Радміну Юрія Жеребцова, який запропонував командиру 55-го зенітно-ракетного полку військової частини передати зброю та об'єкти під охорону спецпідрозділу Чорноморського флоту Росії (ч. 1 ст. 27, ч. 1 ст. 109 КК України).