ua en ru

В Італії заарештували причетного до загибелі журналіста під Слов'янськом екс-бійця добробату

В Італії заарештували причетного до загибелі журналіста під Слов'янськом екс-бійця добробату Фото: італійська поліція (flickr.com_wfrank)

Бійця українського добровольчого батальйону підозрюють у причетності до загибелі Андреа Роккеллі

В Італії заарештували колишнього бійця одного з українських добровольчих батальйонів, якого підозрюють у причетності до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі в ході обстрілів під Слов'янськом Донецької області в травні 2014 року, передає La Repubblica.

Повідомляється, що напередодні в Болоньї затримали громадянина Італії українського походження за ордером прокуратури, яка розслідує загибель Роккеллі. За версією слідства, підозрюваний виїхав в Україну в кінці 2013 року для участі у Майдані. Пізніше він увійшов до складу одного з добровольчих батальйонів Національної гвардії України. Слідчі припускають, що затриманий перебував на височині біля Слов'янська в той день, коли Роккеллі загинув в результаті мінометного обстрілу.

Нагадаємо, в травні 2014 року МЗС Італії підтвердив загибель італійського журналіста під Слов'янському. Андреа Роккеллі загинув разом з перекладачем та водієм 24 травня 2014 року біля селища Андріївка під Слов'янськом. Крім того, поранення в ході обстрілу отримав французький фотокореспондент Вільям Рогелон, який заявляв про те, що обстріли з боку української армії тривали не менше півгодини по самому авто, а потім по укриттю, де намагалися врятуватися журналісти.