ua en ru

У ГПУ підтвердили вихід першого заступника голови Держгеонадр Фощія під заставу

У ГПУ підтвердили вихід першого заступника голови Держгеонадр Фощія під заставу Фото: Микола Фощій з адвокатом (РБК-Україна)

Фощію суд призначив можливість виходу під заставу в розмірі 105 тис. гривень

Першого заступника голови Державної служби геології та надр України Миколи Фощія випустили під заставу. Про це в коментарі РБК-Україна повідомила прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

Зокрема, вона підтвердила, що Фощій вийшов під заставу в 105 тис. гривень. Зазначимо, Шевченківський районний суд Києва виніс рішення про його арешт 5 вересня.

Нагадаємо, Фощія затримали на отримання 3 тис. доларів хабара. За даними поліції, він організував злочинну схему збагачення, в рамках якої вимагав та отримував хабарі від бізнесу, зокрема, за право користування узагальненою геологічною інформацією. Прокурори просили обрати чиновнику запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави майже на 147 тис. гривень.

Також у прокуратурі розповіли подробиці справи Фощія. До нього звернувся представник бізнесу, і чиновник трьома пальцями показав розмір хабара. Згодом на зустрічі 3 вересня Фощій обіцяв прискорене вирішення питання, йому передали пакет з грошима. Гроші він пізніше переклав в свій гаманець.