ua en ru

ГПУ підозрює екс-міліціонера та екс-прокурора у незаконному переслідуванні евромайданівців

ГПУ підозрює екс-міліціонера та екс-прокурора у незаконному переслідуванні евромайданівців Фото: Генеральна прокуратура

Колишнім правоохоронцям оголошено про підозру

Генеральна прокуратура України оголосила підозру колишньому слідчому Дніпровського районного управління міліції Києва та екс-прокурору столичної прокуратури у незаконному затриманні та притягненні до кримінальної відповідальності активістів Евромайдану, повідомляє прес-служба ГПУ.

Зокрема, колишній міліціонер підозрюється у незаконному затриманні і притягненні до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи Підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із обов'язком носити електронний засіб контролю.

Екс-прокурора підозрюють у незаконному притягненні за попередньою змовою із вказаним слідчим до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи, у відношенні якої було обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

"Досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вчинення цих злочинів (працівників органів внутрішніх справ, прокуратури та суддів)", - вказує відомство.

Нагадаємо, в Україні за рік територіальні прокуратури передали до суду справу щодо 44 правоохоронців і 2 суддів за переслідування активістів "Автомайдану".