ua en ru

ГПУ підозрює екс-генерального консула Грузії в махінаціях з ПДВ на 17 млн гривень

ГПУ підозрює екс-генерального консула Грузії в махінаціях з ПДВ на 17 млн гривень Фото: Генеральна прокуратура України

Колишній генконсул Грузії незаконно оформив відшкодування ПДВ на велику суму

Генеральна прокуратура України повідомила екс-генеральному консулу Грузії в Одесі про підозру у махінаціях з відшкодуванням ПДВ на 17 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні ГПУ.

Повідомляється, що екс-генконсул Грузії в змові з іншими працівниками консульства з червня 2012 по листопад 2013 років надав в податковий орган документи на відшкодування понад 17 млн гривень ПДВ за нібито придбаний у Києві та Одесі товар в брендових магазинах Louis Vuitton, Guccі, Dsquared2, Helen-Marlen.

"Таким чином, сумарна ціна "придбаних" працівниками консульства брендового одягу та інших товарів за власні кошти має становити більше 100 млн гривень, або понад 12 млн доларів за курсом на той час", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що особисто зловмисник отримав відшкодований ПДВ у розмірі понад 4 млн гривень.

"Зазначені кошти відшкодовувалися на його особистий рахунок і в подальшому знято ним готівкою в банківських терміналах Одеси і Києва на власні цілі. При цьому частку ПДВ у розмірі майже 1 млн гривень йому відшкодована за здійснення покупок в періоди, в які той не перебував на території України і фізично купувати ніяких товарів не міг", - додали в ГПУ.

Крім того, частину покупок зловмисник оформив через фіктивні компанії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція Італії затримала українського екс-дипломата за крадіжку 233 тис. євро.