ua en ru

ГПУ підозрює чиновників "Зерновий корпорації" у виведенні 300 млн гривень

ГПУ підозрює чиновників "Зерновий корпорації" у виведенні 300 млн гривень Фото: "Зерновий корпорації" вивели 300 млн гривень

Зловмисники використовували фіктивні фірми і конвертаційні центри

Генеральна прокуратура України підозрює чиновників департаменту закупівель ВАТ "Державна продовольча зернова корпорація України" у виведенні у 2015-2016 роках з підприємства близько 300 млн гривень. Про це йдеться у постанові Печерського суду Києва від 20 січня 2017 року.

Згідно з матеріалами справи, слідство встановило, що зазначені посадові особи у межах держзакупівлі придбали зерно за завищеними цінами у низки підконтрольних їм компаній з ознаками фіктивності, зареєстрованих в Одесі.

За даними ГПУ, одна з компаній є конвертаційним центром, в видах діяльності інших не вказана торгівля зерновими. При обшуках в офісному приміщенні в Одесі слідчими було вилучено печатки всіх цих фірм.

У зв'язку з викладеним, Генпрокуратура звернулася до суду з клопотанням про надання слідству доступу до фінансових документів корпорації у банку "Креді Агріколь", в якому у держкомпанії відкритий поточний рахунок.

Суд задовольнив клопотання ГПУ в повному обсязі.

Нагадаємо, раніше Національне антикорупційне бюро затримало одного з екс-керівників "Зерновий корпорації" за махінації на 60 млн доларів.