ua en ru

ГПУ підготувала запит на екстрадицію Малиновського із Франції

ГПУ підготувала запит на екстрадицію Малиновського із Франції Фото: Дмитро Малиновський (od.npu.gov.ua)

Пркуратура просить екстрадиції корупціонера, який імітував свою смерть, задля притягнення до відповідальності

Генеральна прокуратура України скеровано запит до Франції щодо екстрадиції 36-річного громадянина України, котри переховується від правосуддя за корупційні злочини. Про це повідомляє РБК-Україна із посиалнням на прокутару Києва.

Зазначається, що ГПУ просить видати українця з метою притягнення його до кримінальної відповідальності.

Як встановило слідство, затриманий у Франції громадянин в березні-квітні 2015 року під виглядом укладання контракту на поставку мінеральних добрив виробництва ПАТ "Одеський припортовий завод" привласнив гроші приватної компанії - понад 12 млн євро, які були перераховані у якості передплати за товар.

"У подальшому зазначені грошові кошти буди переведені зловмисником на рахунки підконтрольних йому підприємств, зареєстрованих в офшорних зонах. Крім того, встановлено, що вказана особа використала завідомо підроблене свідоцтво про власну смерть та наразі використовує підроблений паспорт іншої країни", - зазначили у прокуратурі.

Чоловіку заочно повідомлено про підозру у шахрайстві в великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

У прокуратурі уточнили, що у серпні 2018 року слідчим підрозділом прокуратури Києва його було оголошено у міжнародний розшук. 5 жовтня 2018 року втікача затримали правоохоронці Французької Республіки.

ГПУ підготувала запит на екстрадицію Малиновського із Франції

Як повідомляло РБК-Україна у вівторок, 16 жовтня, у Європолі повідомили про затримання французькими жандармами "високопоставленого втікача" з України, який фальсифікував свою смерть і розкішно жив у Франції.

Згодом стало вдіомо, що затриманим у Франції "українським корупціонером" виявився Дмитро Малиновський - керівник фірми-прокладки, яку в період 2003-2010 років використовували для ухилення від сплати податків концерном "Стирол".