ua en ru

ГПУ: Пісного побили при виконанні, це не бійка

ГПУ: Пісного побили при виконанні, це не бійка Фото: Владислав Куценко

Питання про кваліфікацію дій Парасюка вирішиться після медекспертизи

Генеральна прокуратура України заявляє, що заступник керівника головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю СБУ Василь Пісний був побитий під час виконання ним своїх службових обов'язків, і не вважає подію бійкою. Про це під час брифінгу заявив помічник генерального прокурора Владислав Куценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Знову-таки наша позиція чітка, це ніяка не була бійка, це безпосередньо було побиття співробітника правоохоронних органів. Як ми бачили, ніякого опору співробітник СБУ зі свого боку не чинив. Він просто сидів і отримав удар в голову. Крім того, його побили якраз під час виконання його службових обов'язків", - підкреслив представник ГПУ.

Прокурор зазначив, що питання про кваліфікацію дій парламентарія ще не вирішене, на даний момент встановлюється тяжкість завданих співробітнику СБУ пошкоджень.

"Нами розпочато кримінальне провадження за частиною 2 ст. 345 Кримінального кодексу, проведений допит потерпілого, зараз він у лікарні. Остаточна кваліфікація статті буде залежати від стану здоров'я потерпілого. Медична експертиза у нас підтвердить, або будуть легкі тілесні ушкодження або можливо це будуть ушкодження середньої тяжкості. Це подивимося за результатами експертизи ... За попередньою інформацією є всі підстави вважати, що як мінімум легкі тілесні ушкодження у нас є ", - зазначив представник ГПУ.

Крім того, Куценко висловив думку, що процесуальний керівник швидше за все прийме рішення про об'єднання чотирьох існуючих кримінальних виробництв проти Парасюка в одне.

Нагадаємо, Парасюк зірвав брифінг помічника генерального прокурора України Владислава Куценко. Нардеп заявив, що не зміг сьогодні зв'язатися з ГПУ і звинуватив Куценко у брехні.