ua en ru

ГПУ передала до суду справу співробітника СБУ, який брав участь у захопленні донецького аеропорту

ГПУ передала до суду справу співробітника СБУ, який брав участь у захопленні донецького аеропорту Джерело фото:image.goodvin
Генеральна прокуратура України звернулася до суду з обвинувальним актом за ч. 1 ст. 258-3 КК України ("створення терористичної групи чи терористичної організації) стосовно старшого оперуповноваженого Управління Служби безпеки України в Донецькій області, який сприяв протизаконної діяльності терористичної організації "Донецька народна республіка".

Генеральна прокуратура України звернулася до суду з обвинувальним актом за ч. 1 ст. 258-3 КК України ("створення терористичної групи чи терористичної організації) стосовно старшого оперуповноваженого Управління Служби безпеки України в Донецькій області, який сприяв протизаконної діяльності терористичної організації "Донецька народна республіка". Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Так, у травні 2014 р. підозрюваний забезпечив захоплення учасниками терористичної організації приміщень аеропорту "Донецьк". З цією метою, для уникнення опору з боку охорони об'єкта, він вказав бойовикам вільний маршрут для просування приміщеннями аеропорту", - йдеться в повідомленні.

"В результаті зрадницьких дій оперуповноваженого, аеропорт "Донецьк" захопила група з 70 озброєних осіб під керівництвом колишнього начальника спецпідрозділу "Альфа" в Донецькій області та одного з так званих керівників зазначеної терористичної організації, які в даний час знаходяться в розшуку", - додали в ГПУ.

Наразі затриманому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Йому загрожує позбавлення волі строком до п'ятнадцяти років.

Нагадаємо, 13 листопада СБУ також передала в суд справу свого співробітника, який брав участь у захопленні донецького аеропорту.